Predstavljena objava

Dobro je privlačno za zlo!

Zakaj se dobrim ljudem dogajajo slabe stvari? V parku na Dunaju stoji tabla z napisom:  »S tem, ko hranite golobe in veverice, hr...

ponedeljek, 7. maj 2018

Gube, zemljevid življenja



Gube, zemljevid življenja

Članek je objavljen v reviji 


Gube na našem obrazu niso samo znak staranja kože. Razkrivajo tudi naš karakter, usodo, zdravje, kot tudi to, na katerih področjih imamo talente in zajamčen uspeh.
Veliko modrosti o pomenu gub na našem obrazu najdemo že pri starih Kitajcih, ki so prvi začeli s preučevanjem.

IZNAJDLJIVOST
To, da se človek v življenju dobro znajde, kažejo dve ali tri vodoravne črte, ki prečkajo  čelo.
Čelo z dvema vodoravnima gubama imajo pogosto uspešni, srečni in iznajdljivi ljudje.
Čelo s tremi vodoravnimi linijami kaže, da ima oseba smisel za pisanje in literarno ustvarjalnost.

PRILJUBLJENOST
Tri, ali več vodoravnih neprekinjenih linij na čelu, kažejo na človeka, ki žanje veliko spoštovanje okolice in ima širok krog prijateljev in znancev.
Tak človek si pridobi velik sloves in živi dolgo in srečno brez posebnih skrbi in težav.

USPEH
Med obrvmi sta dve paralelni liniji, ki kažeta na uspešnega vodjo v večjih podjetjih. Taka oseba je istočasno odličen organizator in dober mislec. Običajno poskrbi za dobre odnose v kolektivu in sebi ustvari odlično kariero.

AMBICIOZNOST
Pri ljudeh, ki imajo med obrvmi močno izražene tri ravne linije, je to zank, da se taka oseba zelo hitro povzpne na družbeni lestvici uspeha vse do vrha.

SREČA
Ena horizontalna črta preko sredine čela je zank lepega življenja. Tak človek je uspešen na vseh življenjskih področjih. Že ob rojstvu mu je usoda naklonjena. V mladosti si zastavi prave cilje, ki ga potem podpirajo celo življenje.

SLAVA
Neobičajne linije sredi čela v obliki romba izkazujejo dolgo slavno življenje. Take linije so značilne za slikarje, glasbenike, pisatelje in druge ustvarjalne oblike. Ti ljudje imajo bogato notranjo zakladnico ustvarjalnosti, s katero si ustvarijo slavo na svetovni ravni.

VESELJE
Oseba, ki ima veliko majhnih gubic okoli oči, ima veselo in srečno življenje. Gubice govorijo o družabnem človeku, ki je rad v središču, vedno poln smeha in obkrožen z veselimi ljudmi.

Prve gube se začnejo pojavljati na obrazu že po 35 letu. Najpogosteje na predelu čela, kotičkih oči in okoli ust. Na nastanek gub med drugim vpliva tudi hiter življenjski tempo, nepravilna prehrana, premalo svežega zraka ter pretirano sončenje.
Premalo spanja, kajenje, pretirana uporaba različnih kozmetičnih pripomočkov in zdravil so med vzroki za zmanjšanje kolagena in elastina, ki sta najzaslužnejša proteina za čvrstost kože.
Čeprav staranja kože ni moč zaustaviti, obstaja veliko načinov s katerimi lahko zmanjšamo nastanek gub in staranje kože upočasnimo.

MASAŽA OBRAZA
Masaža obraza vzpodbudi obrazne mišice in izboljša cirkulacijo.

1.
Blazinice kazalca, sredinca, prstanca in mezinca položite na sredino čela. Palec vam služi za oporo na robu.
S srednje močnimi krožnimi gibi vlecite prste desne roke na desno stran in prste leve roke na levo do roba obrvi. Ko pride do roba devetkrat potapkajte predel okrog oči v smeri urinega kazalca. Kompletno masažo nekajkrat ponovite.

2.
Pritisnite prste obeh rok na koren nosa in držite. Dvigujte in spuščajte obrvi.
Delajte to minuto do minuto in pol. Ponovite večkrat dnevno. Masaža zmanjšuje in odstranjuje gubice okoli oči.

3.
Vdihnite zrak in zaprite usta. Držite ga deset sekund na desni in deset sekund na levi strani. Za lažje izvajanje držite dlan na tisti strani lica, kjer ni zraka. Vajo ponovite še dvakrat.

POSLUŽUJTE SE DOMAČIH RECEPTOV

1.
Zmešajte žličko medu, jajčni beljak in žličko glicerina. Dodajte malo moke, samo toliko, da se zmes spremeni v kremo, ki se enostavno maže na obraz in vrat. Imejte kožo namazano deset minut, nato sperite z mlačno vodo.

 2.
Odličen način za pomladitev kože je jogurtova maska.
Zmešajte navadni jogurt, med in papajo. Na obrazu obdržite dvajset minut, potem sperite z mlačno vodo.

Gube na obrazu so priča zrelosti, ki jo prinese življenje. Vsaka gubica na vašem obrazu ima svojo zgodbo, ki govori o vaši bogati, z izkušnjami oplemeniteni preteklosti.
Vsekakor pa je najpomembnejše, da se sprejemate take kot ste, ker ste taki edinstveni in edini original, ki obstaja.


Ni komentarjev:

Objavite komentar